Csúcsforgalomban zuhant le a felüljáróról a 12 méteres szerelvény. Senkit nem talált el, a sofőr megúszta súlyos lábtöréssel

Csúcsforgalomban zuhant le a felüljáróról a 12 méteres szerelvény. Senkit nem talált el, a sofőr megúszta súlyos lábtöréssel

Borzalmas tömegkarambolt úsztak meg hajszál híján azok, akik a közép-angliai Warwickshire megyében hazafelé tartottak egy kora tavaszi hétfő estén. Néhány héttel ezelőtt, este fél hétkor egy 12 méteres kamion zuhant rá teljes szélességében az M6-os autópályára. 
A kamion a felüljárón haladt, amikor összeütközött egy autóval, bebicskázott, majd az útra merőlegesen megugrott és a tíz méterrel lejjebb fekvő autópályára zuhant. 
Az ötven év körüli sofőr csodával határos módon túlélte a zuhanást, és járművébe sem rohant bele senki. A vezető súlyos lábszártörése ellenére kimászott az összeroncsolódott fülkéből, és az aszfalton várta a mentőket, akiknek nyak- és hátfájdalmakról is panaszkodott. 
A kamionból 1200 liter gázolaj ömlött az útpályára; az üzemanyag feltakarítása, a roncs elszállítása és az út helyreállítása miatt a forgalmas útszakaszt egész éjszakára le kellett zárni.
Amilyen nagyot esett ez a nyerges vontató, olyan hatalmasat zuhant a Lotus Forma-1-es csapata: a tavalyi évet világrekord 19,2 milliárd forintos veszteséggel zárták! Részletekért katt ide!