A haszonjárművekre több mint három hónapon keresztül lehetett szavazni levélben, interneten, továbbá sms-ben. Az oroszok idén 1,3 millió voksot küldtek az összesen 23 szegmensbe tartozó 385 modellre. Az év transzportere szavazást az ezredforduló óta tartják meg, és minden jelentős sajtóorgánum részt vesz a szavazás lebonyolításában.

Oroszország az egyik legdinamikusabban fejlődő kisárusszállító-piacnak számít Európában. Ezt szeretné a Daimler még jobban kihasználni azzal, hogy idén beindítja a Sprinter helyi gyártását. A GAZ Nyizsnyij Novgorodban található Gorkij-gyárában a kis-árusszállító korábbi típusát szerelik majd össze. A németek  összesen 100 millió eurót (28 milliárd forint) fektettek be az elmúlt években az összeszerelő üzem megépítésébe, ahol várhatóan 25 ezer Sprinter készül majd évente.

A Mercedes legsikeresebb kis-árusszállítóját 1995-ben kezdték el gyártani. A Sprintert jelenleg 130 országban forgalmazzák és több kontinensen szerelik össze. Az elmúlt szűk két évtized során a németek több mint 2,47 millió furgont gyártottak németországi, argentínai, kínai és az amerikai gyárakban. Tavaly 159 ezer darab Sprintert értékesített a Daimler, melyek nagyobb része az észak-amerikai, a török és az orosz piacon talált gazdára. Ez év júniusától már rendelhető a típus legújabb változata, a szállításokat várhatóan szeptemberben kezdi a gyártó.