Filmbe illő jelenet zajlott a csütörtökön a romániai Iasi megyében. Elhullatott egy pénzeszsákot  a román posta járműve. Az utcára szóródott pénzt a járókelők felkapkodták.

Pénzeső hullott egy román faluban 1
Pénzeső hullott egy román faluban 2

Pénzeső hullott egy román faluban

Pénzeső hullott egy román faluban

Pénzeső hullott egy román faluban 5
Pénzeső hullott egy román faluban 6
Fotó megosztása:
Pénzeső hullott egy román faluban 7


Adevarul napilap cikke szerint a posta autója csomagokat, leveleket és pénzt szállított, amikor Tomesti településen a pénzeszsák az autóból az úttestre esett. Az arra járók megrohamozták a zsákot, ki-ki annyi pénzt tömött a zsebébe, amennyi fért. Csak egy járőröző rendőrautó véletlen megjelenésén múlott, hogy nem verekedtek össze a zsákmány fölött. A rendőrkocsi láttán pillanatok alatt szétszéledt a tömeg.
   
A rendőrök már csak az üres zsákot, a szél által távolabb sodort 490 lejt (34 ezer forintot) és azt a bizonylatot tudták begyűjteni, mely szerint a zsák eredetileg 12,5 ezer lejt (872 ezer forintot) tartalmazott. A pénzt összeszedő járókelők ellen eljárás indulhat talált javak elsajátítása miatt, de csak akkor, ha sikerül őket azonosítani.

2002 októberében a székelyföldi Csíkszenttamáson szórt el a postakocsi egy pénzeszsákot 180 millió régi lejjel (1,255 millió forint). A zsákot a csíkszenttamási Ádám Vilmos találta meg, és rejtette el a gabonacsűrében. Tíz nappal később, amikor megtudta, hogy ki a károsult, a feleségének is elmondta a történetet, és közösen úgy határoztak, hogy visszaadják a mindvégig kibontatlanul őrzött zsákot. “Azt a pénzt nem tudná az ember nyugodtan elkölteni” – nyilatkozta annak idején a Magyar televízió Héthatár című adásának a könnyeivel küszködő asszony.

Forrás: MTI