A Renault Trucks két Midlum tűzoltóautót szállított a Tiltott Városba, Pekingbe. A járművek egy korábbi 25 darabos megrendelés részei, Kína az elmúlt két év során vásárolt autókat a francia járműgyártótól.

A távol-keleti állam összesen 500 darab európai gyártású tűzoltóautót importált 2012-ben. Ebből 20 darab Midlum volt, melynek köszönhetően a Renault növelhette piaci részesedését a kínai piacon” – jegyezte meg Remi Lemoine, a Renault Trucks értékesítési igazgatója.

A Midlumot már legalább 10 éve jól ismerik Kínában, azonban ezek az első ilyen típusú tűzoltóautók, melyeket a Tiltott Városba szállítottak. A frissen leszállított járművek a császári város világörökségi részét képező, a világ egyik legrégebbi faépületeiként számon tartott épületek biztonságáról fognak gondoskodni.

A Midlumot már legalább 10 éve jól ismerik Kínában, azonban ezek az első tűzoltóautók, melyeket a Tiltott Városba szállítottak

A Midlumot már legalább 10 éve jól ismerik Kínában, azonban ezek az első tűzoltóautók, melyeket a Tiltott Városba szállítottak

A Renault Trucks a francia tűzoltó-piacon legalább 75 százalékos részesedéssel rendelkezik, nemzetközi viszonylatban pedig egyre jobb eredményeket mutat fel. A gyártó nemrég nyert tendert Algériában, Spanyolországban és Chilében. 2012-ben a Renault Trucks 51 486 darab járművet értékesített világszerte.