Az AeroGround Flughafen München GmbH korábban már tűzoltóautókat és autóbuszokat is vásárolt a müncheni székhelyű gyártótól. A Franz Josef Strauss repülőteret 1992-ben nyitották meg, és azóta gyakorlatilag folyamatosan emelkedett az utasszám. A légikikötő tavaly rekordforgalmat bonyolított összesen 38,4 millió utassal.

A 19 darab csuklós és 8 darab szóló MAN Lion’s City alacsonypadlós autóbuszokat kifejezetten a reptéri utasszállítás követelményeink megfelelően alakították ki. A légkondicionálóval szerelt járművek utastere tágas, nagy befogadóképességű. A Lion’s City-ben egy 320 lóerős, common rail befecskendezésű dízelmotor dolgozik, melyhez a gyártó négysebességes Voith-váltót választott.

Az autóbuszok teljesítik a legszigorúbb EEV károsanyag-kibocsátási normákat, továbbá alacsony zaj- és levegőszennyezettséggel bírnak, melynek köszönhetően megkapták a ‘Der Blaue Engel’ azaz a ‘kék angyal’ -tanúsítványt is.

A mosoly őszinte: 2014-ben újabb MAN-ek érkezhetnek a müncheni reptérre

A mosoly őszinte: 2014-ben újabb MAN-ek érkezhetnek a müncheni reptérre

Az autóbuszok karosszériáit rozsdamentes acélból készítették, az utasteret pedig úgy alakították ki, hogy a lehető legtöbb utas befogadására legyen képes, ennek megfelelően lényegesen több az állóhely az ülőhelyeknél. Az utasok le- és felszállását pedig a városi autóbuszokból ismert térdeplőrendszer könnyíti.

A most átadott járműveket hamarosan újabbak követik, ugyanis az AeroGround már aláírta a megrendelését 19 darab MAN Lion’s City szóló autóbuszra, melyek leghamarabb 2014 elején állhatnak forgalomba.