A francia Groupe Lacroix-hoz került az első megújult S 515 HD, ami talán nem is olyan meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a társaság immáron negyven éve a Setra ügyfele. A közlekedési vállalat központja 30 kilométerre található Párizs észak-nyugati részétől, Beauchampban. A vállalat az egyik legjelentősebb személyszállítással foglalkozó cégnek számít ebben a régióban és legalább 600 autóbuszt üzemeltet. Ezek túlnyomó része Setra emblémával ellátott, menetrend szerinti járatként közlekedő autóbusz, kisebb része pedig turistakocsiként végez rendszeres személyszállítást.

A kéttengelyes autóbusz 12,30 méter hosszú és összesen 49 személy szállítására alkalmas. A jármű – a típuscsalád többi tagjához hasonlóan – Mercedes-Benz motorral készült. Az új OM 470-es egy soros, hathengeres, 10,7 literes egység, mely 1800-as percenkénti fordulatszámnál legfeljebb 428 lóerő leadására képes. Az új motor teljesíti a legszigorúbb, Euro 6-os emissziós normákat.

Az autóbusz belső felszereltsége megfelel a turistabuszoktól elvárt szintnek. Az utasok kényelmes utazására érdekében a közlekedési társaság lehajtható monitorokkal, DVD-CD lejátszóval, WC-vel, kávé- vagy forróital-készítő automatával és utastéri légkondicionálóval rendelte az új Setra S 515 HD-t, mely az EvoBus ulmi gyárában készült.

1980 óta több mint 12 800 Setra márkájú városközi és turista autóbuszt szállítottak Franciaországba, ebből kifolyólag ez az egyik legfontosabb piac a németek számára Nyugat-Európában. A Daimler tulajdonában lévő autóbuszgyártó nagy reményeket fűz az újonnan kifejlesztett ComfortClass típuscsaládhoz. A felfrissített típustól egyenesen azt várják, hogy Setrát piacvezetővé teszi a turistabuszok szegmensében.