A DAF úgy döntött, hogy az új és a használt kamionok mellett beindítja az alig-használt teherautók értékesítését. A már meglévő ‘DAF Used Trucks’ jelölés mellé a ‘First Choice’-t is bevezeti a holland gyártó annak érdekében, hogy megkülönböztesse az 5 évnél nem idősebb járműveket.

A DAF First Choice címkével ellátott tehergépkocsik nem idősebbek öt évnél, 500 ezer kilométernél nincs több a számlálójukban és végig dokumentált a szervizelési múltjuk. Ezek a tehergépkocsik jó állapotúak, amit a márkakereskedések által a First Choice járműveken átvizsgálás is igazol. A műszaki vizit legalább 200 pontos kritériumot tartalmaz, tehát nem éri meg simliskedni.

További biztosítékot nyújthat a járművek minőségére, hogy a DAF márkakereskedések legalább hat hónap garanciát vállalnak a ‘First Choice’ teherautók hajtásláncára. Ugyanakkor opcióként kiegészítő javítási és karbantartási szerződést is köthetnek az ügyfelek, valamint finanszírozási konstrukciókat vehetnek igénybe házon belül, a PACCAR Financial-tól.