Dunakeszi önkormányzata az összehangoltabb helyi buszközlekedés érdekében bízta meg a Komo-Sky Kft.-t a több hipermarketet és az Alagliget lakóparkot is érintő körjárat működtetésével.  A Volánbusz most már csak a Dunakeszin áthaladó helyközi járatokat üzemelteti. Ezeken a buszokon az aktuális tarifáknak megfelelően továbbra is fizetni kell, a Komo-Sky Kft. hétköznap közlekedő körjáratán ingyen utazhatnak a helyiek, akik illetékességüket lakcímkártyával igazolhatják – tette hozzá az osztályvezető.

Kaposváron ‘csak’ olcsóbb

Öt hónapon át, május végéig akciós áron, mintegy 17 százalékkal olcsóbban válthatják meg a buszjegyeket az utasok Kaposváron. Az önkormányzat tulajdonában lévő társaság buszjáratain tapasztalt forgalomcsökkenés miatt döntöttek az akciós jegyvásárlás bevezetéséről, továbbá lehetővé teszik csúcsidőszakon kívül a kerékpárszállítást az utaskör bővítése érdekében.

A kaposvári menetrendszerű autóbusz-közlekedés tarifáinak legmagasabb díjait az önkormányzat közgyűlése határozza meg a közszolgáltatási szerződés értelmében. Ennek alapján az év elejével átlagosan 7 százalékkal emelkedtek a jegyárak a somogyi megyeszékhelyen. Mivel azonban a vállalat szignifikáns utasforgalom-csökkenést tapasztalt a járatain az utóbbi időben, akciót vezetett be. Ennek értelmében január 1-jétől május végéig az elővételben váltott menetjegy 240 forint helyett 200 forintba, a gépkocsivezetőnél vásárolt pedig 360 forint helyett 300 forintba kerül. Az akciós menetjegy csak az akció időtartalma alatt jogosít utazásra, a fel nem használt jegyek pedig június végéig visszaválthatók.

Forrás: MTI