A Mercedes-Benz Trucks 2012-ben rekordértékesítést ért el. Tavaly ugyanis több mint 5800 darab haszongépjárművet adtak el, míg idén közel 6000 jármű talált gazdára. Ennek eredményeképpen a távol-keleti piac megkerülhetetlen célállomássá vált az európai importőrök számára, amelyek piaci részesedése ezen a területen már 50 százalék feletti.

A kínai kamioneladások a jövőben is növekedést mutathatnak, ugyanis idén legalább 10 százalékkal bővült a piac, ami jól érzékelteti a kereslet bővülését. Hasonló a helyzet Oroszországban, amely öt évvel ezelőtt még a huszadik helyet foglalta el a célpiacok sorrendjében. Jelenleg már a hatodik legfontosabb ország a Mercedes-Benz számára, ami az elmúlt években megszaporodott rendeléseknek köszönhető.

A feltörekvő piacok, így a kínai, az orosz és az indiai megrendelések kulcsfontosságú szerepet töltenek be a Mercedes-Benz értékesítési számainak növekedésében. Ezekben az országokban a német gyártó egyaránt jelen van a prémium, illetve a közepes felszereltségű haszongépjárművek kategóriájában. 

Indiában a Daimler-csoport által alapított BharatBenz néven látják el a piacot, de a felsőbb kategória iránt érdeklődő vásárlók Mercedes-Benz logóval kapják kézhez járműveiket. A közelmúltban a Daimler stratégiai partnerséget kötött a Fotonnal, illetve a Kamazzal, annak érdekében, hogy mindkét piacon a hazai szegmensben is jelen lehessenek.