Kisdi Máté elmondta, hogy az elsődleges információk alapján a karambolban senki nem sérült meg, de a mikrobuszban utazók közül négy gyermeket kivizsgálás céljából kórházba kellett vinni. ‘A főút 22-es kilométerénél történt baleset környékén félpályás útzárat rendeltek el’ – közölte Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-vel.
   
Az ORFK ügyeletese és a fővárosi katasztrófavédelem szóvivője arról is beszámolt, hogy a baleset helyszínére igyekvő tűzoltóautó a solymári elágazásnál borult fel. ‘Az Óbudáról útnak induló járműben négy tűzoltó ült. Egy kocsisort előztek, amikor az egyik szemből jövő jármű nem engedte el a tűzoltóautót, így az – miközben vissza akart térni a sávjába – a padkára sodródott, majd az oldalára borult’ – mondta Kisdi Máté.

A járműben négy tűzoltó ült. Egy kocsisort előztek, amikor az egyik szemből jövő jármű nem engedte el a tűzoltóautót, így az - miközben vissza akart térni a sávjába - a padkára sodródott, majd az oldalára borult

A járműben négy tűzoltó ült. Egy kocsisort előztek, amikor az egyik szemből jövő jármű nem engedte el a tűzoltóautót, így az – miközben vissza akart térni a sávjába – a padkára sodródott, majd az oldalára borult

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a Piliscsaba környéki utak a jelenleg is erős hóesés és a lefagyások miatt nehezen járhatóak, a nagyobb járművek – kamionok és buszok – már az emelkedő előtt rendre elakadnak, ott vesztegelnek. A katasztrófavédelem és a rendőrség is óvatosságra inti a Pilisben autózókat.

Budakeszi és Páty között egy személyautó és egy menetrend szerinti Volánbusz ütközött össze vasárnap délelőtt. A Volánbusz Zrt. fődiszpécsere elmondta, hogy a Zsámbék és Budapest között közlekedő járaton nyolc utas volt. A balesetben senki sem sérült meg.

Forrás: MTI