Az ‘Év Haszongépjárműve’ elismeréssel kitüntetett Ford Transit Custom termékcsalád csúcsmodellje, a Spot Van is megkapta a dizájnfrissítést. Az új modell a sportos változat korábbi sikereire épít, először a Transithoz készült ugyanis ilyen változat 2007-ben. ‘Az új Sport Van igazán stílusos jármű, amely azonban a látványos külső megjelenés mellett is megőrizte a Transit minden funkcionális értékét és képességét‘ – jegyezte meg Nick Readings, a Ford Európa haszonjármű-marketingigazgatója.

Az új Sport Van erőteljes dizájnú karosszéria-kiegészítőket kapott, mindezek mellett a lökhárítókat, a külső tükröket, a kilincseket és az oldalvédő elemeket a karosszériával megegyező színre fújták. A modellfrissítés során 18 colos, 235/50-es abroncsokkal szerelt könnyűfém keréktárcsákkal vadították meg az amúgy hétköznapi áruszállításra szánt járművet. 

Ebből lett a sportos változat

Ebből lett a sportos változat

Az exkluzív, sportos stílus persze a kabinban is tetten érhető: a dizájnerek részleges bőrözéssel kombinálták a Pewter szövetkárpitokat, az üléspárnák huzatához pedig faszénfekete bőrt használtak fel.
A járműhöz SYNC hangvezérlésű fedélzeti csatlakozási csomag vagy a DAB audiorendszer rendelhető. A Sport Van modellt a Transit Custom 2,2 literes Duratorq dízelének legerősebb változata hajtja: a blokk teljesítménye 155 lóerő, forgatónyomatéka pedig 385 Nm. 
A jármű rövid tengelytávú dobozos karosszériával készül, legnagyobb megengedett össztömege 2,9 tonna. Az új Transit Sport Van tehát olyan, mint egy tuningolt Ford kis-árusszállító, ha úgy tetszik, menőbb, mint az alapváltozat. Nincs ebben semmi kivetnivaló, hiszen igén van rá és mindezt az ‘Év haszongépjárműve 2013’ cím farvizén eladni egyelőre sportszerű.