Az angliai Bedforshire-ben található Millbrook tesztpálya adott otthont a különleges megmérettetésnek,amelyen többek között a Rangert is próbára tették.

Az értékelésnél figyelembe vették a közúti, valamint az offroad-menettulajdonságokat, valamint a jármű biztonságát is. Az átfogó vizsgálatok során a Ford pickupja 47 pontot ért el, mellyel megelőzte az Isuzu D-Maxot és a Volkswagen Amarokot. A díjat a zsűri elnöke, Pieter Wieman adta át a gyártónak Dublinban, a Fleet Transport Expo 12 elnevezésű rendezvényen.

Az új Ranger háromféle (dupla, szuper és szimpla) fülkével készül, és  ezek mindegyike a kategória egyik legtágasabb utasterét kínálja, a jövendőbeli tulajdonosok ezen kívül két erősebb és egy takarékos Duratorq TDCi dízelmotor-, valamint 4×2-es és 4×4-es hajtásláncok közül választhatnak. A Ford Ranger korábban 5 csillagos értékelést kapott az Euro NCAP töréstesztjén.

A Ford Ranger a 2013-as Év Pickupja 1
A Ford Ranger a 2013-as Év Pickupja 2

A Ford Ranger a 2013-as Év Pickupja

A Ford Ranger a 2013-as Év Pickupja

A Ford Ranger a 2013-as Év Pickupja 6
Az Amarokot és a D-Maxot is maga mögé utasította.
A Fordnak járó díjat Dublinban adták át.
Fotó megosztása:

Az Amarokot és a D-Maxot is maga mögé utasította.

Az Amarokot és a D-Maxot is maga mögé utasította.

“A Ranger ugyanolyan remekül használható munkára, mint szabadidős célokra, s a vásárlók pillanatokon belül megérzik az autó kiválóságát, amint beülnek a volán mögé” -fejtette ki Paul Randle, a Ford Európa globális haszonjárművekért felelős termékigazgatója. “A Ford a 2013-as Év Pickupja cím megszerzése előtt a Transit Custom révén már begyűjtötte a 2013-as Év Haszonjárműve díjat, az 1,0 literes EcoBoost benzinmotor pedig megkapta a 2012-es Év Motorja címet.”