Mintegy tízéves tehergépkocsi-vezetői tapasztalat után Sismanoglu Melih 1989-ben Magyarországon megalapította saját tulajdonú nemzetközi szállítmányozással foglalkozó vállalkozását, a Transemex Kft-t, melynek flottájában jelenleg 82 járműszerelvény található, amelyben más alvállalkozók járművei is kiegészítenek. A kamionok átlagos életkora két év, mely egy része lízingelt, másik része pedig saját tulajdonú. Az évente közel négymilliárd forint árbevételt elkönyvelő cég fő profilja a kezdetektől fogva változatlan, vagyis elsősorban Magyarország és Törökország, illetve a Közel-Kelet viszonylatában végez közúti szállítmányozást.

A DAF -tól először 2004-ben került rendelt a Transemex, amikor üzleti tevékenységét a szomszédos országokba is kiterjesztette. Ekkor 22 DAF XF95.430 Euro 3 Super Space Cab vontatóval gyarapodott a flotta, amelyek a máig jelentősebb problémák nélkül üzemelnek, mintegy 850-900 ezer kilométeres futásteljesítmény mellett. A most érkezett új járművek elsősorban a Benelux-államokból és Németországból fuvaroznak árut egyelőre Magyarországra, a későbbiekben pedig majd innen tovább Törökországba, illetve akár a Közel-Keletre.
 
‘Az új DAF-okkal nagyon jók az első tapasztalataink. Már most, a bejáratási időszakban is csak 26-28 liter gázolajat fogyasztanak száz kilométerenként állandó 20-24 tonna rakománytömeg mellett nyugat-európai viszonylatban. Jövőre elsősorban a pótkocsik számát szeretnénk növelni, ugyanis némileg átszervezzük a működésünket. Azonban, ha további vontatók beszerzése is szükségessé válik, könnyen lehet, hogy ismét a holland márkát választjuk. Nem most vettünk először DAF-ot, és biztosan nem is utoljára’- jegyezte meg az ügyvezető igazgató.