Renault Trucks Nav'Truck

Renault Trucks Nav’Truck

A program megjelenését is újratervezte a Renault Trucks


A Nav’Truck iPhone-ra és Androidos telefonokra is elérhető program, mely letöltése után a Renault Trucks Optifuel oktatás szellemében támogatja a jármű vezetőjét, így az oktatáson megszerzett tudást segít folyamatosan frissen tartani, miközben annak a valóságba történő átültetéséhez igyekszik minél több hasznos tanácsot adni. Az egész rendszer azokra az előrejelzésekre támaszkodik, melyeket a GPS-alapú térképek adatai alapján jelenít meg a program a járművezető részére. Például, amikor a jármű egy körforgalomhoz közelít, a Nav’Truck figyelmeztet a helyes sebesség megválasztására ahhoz, hogy a jármű tehetetlensége a legnagyobb mértékben kihasználható legyen, miáltal az üzemanyagon és a fékeken is spórolhat a pilóta.

Az alkalmazás közel száz hasznos tanácsot és ötletet is tartalmaz, melyekkel induláskor boldogítja a program a felhasználót. Az új verzió ezen felül áttervezett kezelőfelületet kapott, a navigáció és a rendszer személyre szabása pedig könnyebb és gyorsabb lett. Mostantól az Androidot használók az iPhone tulajdonosokhoz hasonlóan hozzájuthatnak a Nav’Truck teljes európai úthálózatot tartalmazó változatához is, valamint 20 nyelv közül választhatnak a program kezelőfelületén.

Renault Trucks Nav'Truck

Renault Trucks Nav’Truck

Bár a Nav’Truck-nak komoly ára van, a korábbi verziót használók ingyenes frissíthetik szoftverüket. Ezen felül számos más ingyenes és érdekes alkalmazást is letölthetnek azok, akik okostelefonuk minél szélesebb körű kamionos felhasználására törekszenek. A Renault Trucks Network a legközelebbi szervizpontokat listázza, ahova navigáció is indítható. A Time Book by Renault Trucks a vezetési- és pihenőidő pontos követését segíti. A Renult Trucks Truckers Gallery alkalmazással az útközben készített fotóinkat rendszerezhetjük és oszthatjuk meg a többi kamionos kollégával, akik értékelhetik is azokat. A DeliverEye by Renault Trucks a fuvarfeladat teljesítése közben adódó események és problémák fényképes dokumentálására és továbbküldésére használható. Ezek közül a Time Book és a DeliverEye egyelőre azonban csak iPhone-ra használók számára elérhető.