Mint azt korábbi cikkünkben már megírtuk, nagy tempóban készül Rio de Janeiro városa a 2014-es futball VB-re és a 2016-os olimpiára is. A rendezvények idejére a brazil nagyváros BRT, azaz zártpályás autóbuszos rendszerét 150 km hosszúságúra növelik majd, amihez a Daimler szakemberei nyújtanak folyamatos segítséget, mely együttműködés keretében pedig már korábban 90 darab csuklós, Mercedes-Benz alvázas autóbuszt rendelt Rio városa.

Újabb 520 Mercedes-alvázas autóbusz a brazil BRT-knek

Eközben azonban a futball VB másik brazil helyszínén, Fortaleza városában is készülnek az eseményre, ahol szintén BRT buszvonal építésével tervezik kielégíteni a jelentősen megnövekvő utazási igényeket. A fejlesztésekhez kapcsolódóan az észak-keleti nagyváros 135 darab BlueTec 5-ös motorral hajtott, Mercedes-Benz alvázra készülő autóbuszt rendelt, melyek felépítményezését a rióihoz hasonlóan, szintén a brazil Marcopolo buszgyártó végzi majd el.

A harmadik érintett város a 600 000 lakosú Ribeirao Pato, Sao Paulo tartomány legnagyobb települése, ahol szintén most kezdődik egy teljesen új, BRT-vel kombinált közlekedési rendszer kialakítása, amihez karosszálási célból közel 390 darab Mercedes-Benz alvázat rendelt a helyi közlekedési társaság. Az új flotta már az elkövetkező hónapokban megkezdi a város közlekedésének javítását, miközben a sporteseményekig újabb nagy megrendelési hullámok is várhatóak.

– Mindez köszönhető a Mercedes-Benz Brazíliában betöltött vezető szerepének, mely jelenleg a városi buszok piacán 60 %-os részesedést jelent, valamint a korszerű technológiának, az alacsony üzemanyag-fogyasztásnak, valamint a magas megtérülési aránynak, ezáltal pedig a maximális hatékonyságnak – mondta el Hartmut Schick, a Daimler Buses vezetője.