A 136 járműből 122 darab svéd telephelyre kerül majd, melyek több mint fele helyi és rövidtávú fuvarok lebonyolítására alkalmas P sorozatú teherautó lesz. A P 230-asok 9 literes, EEV normát teljesítő motorral készülnek, a könnyű kezelhetőséget pedig Scania Opticruise automatizált váltó biztosítja. Nagyobb méretű, távolsági szállításra alkalmas járműnek pedig a G sorozat 13 literes, 400 lóerős, EEV-s változatát választotta a PostNord. A teherautókat a Scania egyik svéd kiskereskedője, a Scania-BilarSverige AB értékesíti, mely cégnek idén, ezidáig ez a legnagyobb, egy tételben megrendelt flottája.

– Az üzlet megszerzése erőfeszítéseink elismerése. Bizonyítja, hogy a Scania rövid- és hosszútávú kamionjai által nyújtott szolgáltatások találkoznak a PostNord minőségi, valamint üzemanyagtakarékossági és környezetvédelmi teljesítményt illető elvárásaival – mondta el Peter Eriksson, a Scania nemzetközi flottaértékesítési részlegének vezető ügyfélmenedzsere.

A PostNord 2009-ben jött létre a dán Post Danmark A/S és a svéd Posten AB összeolvadásával. A cég kommunikációs és logisztikai megoldásokat kínál a skandináv régióban, ahol az egyik legnagyobb logisztikai vállalat, mely 1600 darab saját tulajdonú teherautóval rendelkezik.