Nagy forgalom, meleg éghajlat és dimbes-dombos utak jellemzik a délnyugat-törökországi Izmir városát, melynek közlekedési vállalata az Izulas 100 darab Otokar autóbusz rendelt. Az Otokar, mint a Voith partnere DIWA.5 automatikus fokozatváltókat épít azokba az alacsonypadlós járművekbe, melyeket az Izulas-nak szállít. Törökország harmadik legnagyobb városa, a közel hárommillió lakosú Izmir, az Égei-tenger partján, az Izmir öbölben fekszik, ahol az szolgáltató a belváros közlekedését szeretné komfortosabbá és megbízhatóbbá tenni az új autóbuszokkal.

Otokar Kent 290LF

Otokar Kent 290LF

A cég idén áprilisban rendelte meg a Kent 290LF típusú városi buszokat az Otokartól, mely 2009-óta szoros üzleti kapcsolatokat ápol a Voith-tal. A Voith DIWA.5 automatikus fokozatváltója kifejezetten városi autóbuszokhoz készült, naponta kiemelkedően nagy számú megálláshoz és elinduláshoz képes zökkenőmentesen asszisztálni a városi forgalomban, amit Európa szerte ezer autóbuszban bizonyít nap mint nap. A DIWA nagy előnye, hogy lehetővé teszi a finom indulást és a hosszú kigyorsítást, szemben egy hagyományos automatikus váltóval, aminek ezalatt már kétszer-háromszor váltania kellene.
Otokar Kent 290LF Magyarországon

Otokar Kent 290LF Magyarországon

A DIWA.5 ideális nagy forgalmú és dimbes-dombos utakra is, amikből Izmirben bőven találhatunk. Emellett az alacsonypadlós kivitel, a felszállást segítő berendezések, valamint a nagy teljesítményű légkondicionáló rendszer teszi alkalmassá a Kent 290LF-et a meleg éghajlaton végzett feladatok sikeres leküzdésére. A Voith a 12 méteres Kentek fokozatváltóit július és augusztus folyamán szállítja le az Otokarnak, így azok még idén év végén szolgálatba állhatnak, hogy aztán évi 80-90 ezer kilométert teljesítsenek Izmir városközpontjában.