Előfordulnak sürgős helyzetek, amikor nem számít honnan, de vontatót kell szereznie a flottaüzemeltetőnek. Ilyenkor gyakran nem túl előnyös ajánlatokat is elfogadhat a megszorult vevő, ráadásul a megvásárolt kamion műszaki állapota is kétséges lehet.

A Renault Trucks ezért Franciaországban bemutatta Road Ready járműveit, melyekhez 24 órán belül hozzájuthat az ügyfél, és amelyek a programban történő részvétel feltételeinek minden szempontból megfelelnek. Premium Selection emblémával ellátott Road Ready vontató csak 2008-as évjáratú, 450 lóerős Renault Premium Long Distance lehet, Euro 4-es motorral és kevesebb mint 390 000 km-rel a kilométerórájában. Ez azonban még nem elég, mivel a kínálatba állítás előtt 80 ponton vizsgálják át a jelöltet a Renault Trucks szakemberei, majd alapos külső-belső takarítás és retusálás következik, végül pedig a fülkét is átpolírozzák, hogy újra ragyogó fényt kapjon a vontató. Legvégül egy, az Egyesült Királyságban rendszeresített MOT (Ministry of Transport – Közlekedési Minisztérium) tesztet is végigfuttatnak a járművön, ami a közüti megfelelőség utolsó próbája.

Renault Premium Selection

Renault Premium Selection

Ha Premium mindezeken átesik és megfelelt, akkor a Truck Plus hálózat segítségével 24 órán belül bármelyik franciaországi Reanult Trucks használtkamion-kereskedő telepére eljuttatható. A Road Ready kampányban minden járműhöz 12 hónapos vagy 120 000 km-es gyári garancia, valamint 24/24 segélyszolgálati szerződés is jár Európa teljes területére. Bár az információk erre nem térnek ki, minden bizonnyal egy nagyobb visszavásárlási garanciával eladott flotta érkezett vissza a gyártóhoz, amit most ezúton, igen kedvező feltételek mellett igyekszik minél hamarabb értékesíteni.