A napra pontosan 1992.június 25-én bejegyzett Webasto-Hungária Kft. alapításában oroszlánrészt vállalt a korábban az Ikarus képviseletét is ellátó Adamis Gábor, aki jelen pillanatban is 2 % tulajdonrésszel rendelkezik a cégben. A cégvezető köszöntő beszédében kiemelte, hogy a 111 éve, Wilheim Baier által alapított Webasto első közép-európai képviselete volt a Szent László utcai telephely, mely működését egy 20 ezer forintos napfénytető értékesítésével kezdte. A jelenleg 30 főnek munkát adó cég idehaza azonban elsősorban a hűtőrendszerek forgalmazásával vált ismertté, emellett 2007-ben az autóbuszgyártás fókuszba is bekerült.

Az Ikarus EAG bezárását követően Adamis Gábor, volt mátyásföldi dolgozókkal karöltve közreműködött az új S91-es autóbusztípus kifejlesztésében. Az egykori EAG-osokokkal megalapított Molitus vállalta, hogy az E91-es alapjaira épített típusba csak és kizárólag a Webasto Hungária Kft. termékeit építi. A sikeres együttműködés eredményeképpen máig összesen 7 darab S91-es készült el, melyek nagy része a skandináv piacon talált gazdára.

A születésnapi ünnepségen Helmud Schmid, a Webasto-csoport közép-kelet-európai igazgatója kiemelte, hogy a már több mint ötven nemzetközi márkaképviseletből álló, sok ezer munkatársat foglalkoztató vállalat igazi sikere az, hogy a 2009-es gazdasági válságban is nyereséget tudott elkönyvelni.

Adamis Gábor, a Webasto Hungária Kft. vezetője beszél

Adamis Gábor, a Webasto Hungária Kft. vezetője beszél

Mi tagadás, a cég dolgozóinak nagy része már két évtizede kel és fekszik úgy, hogy nem gondolkozik a munkahelyváltáson. Ezt érdemes megünnepelni egy elegáns, csendes, ám méltóságteljes lakomával. Éppen olyannal, mint amilyen a tegnapi volt.