A Porsche Hungária és a Hungaroring Off-Road Center hosszútávú megállapodásának célja, hogy a Hungaroring területén nemrég felújított, közel harminc hektáros, terepvezetési gyakorlatra alkalmas pályán a Volkswagen haszonjárműveivel is lehetővé váljon a biztonságos vezetés oktatása és a látványos bemutatók lebonyolítása. A több mint 20 kilométeres erdei úthálózat mellett off-road és cross pályán is kipróbálható lesz a márka szinte összes terepes járműve.

Az első ilyen rendezvény a Kúttalan utakon nevet kapta, ami áthallás ugyan az úttalan utakon kifejezésre, mégis inkább arra utal, hogy a pályán nem találhatóak kutak, ami igazán nem lehet akadály, mivel a Volkswagen haszonjárműveivel, a terepviszonyok ellenére odaszállított szerszámokkal fúrnak majd néhányat. Természetesen az is szóba jöhet, hogy a rendezvény címe a járművek kedvező fogyasztására, utal, valamint hogy nincs szükség tankolásra az erdei pálya útvesztőjében, ám ennek, az adott körülmények között nincs sok értelme. Bár a Volkswagen dízeltechnológiája a gazdaságos üzemeltetést szolgálja, ennek előnyei terepen kevésbé érezhetőek. Ott inkább az alacsony fordulaton jelentkező nyomaték és a futómű kedvező kialakítása számít jó pontnak.

A Volkswagen Crafter összkerékhajtású, 4Motion változatai

A Volkswagen Crafter összkerékhajtású, 4Motion változatai

A Volkswagen közületi és vállalati partnereinek lesz alkalma mindezt először kipróbálni a speciálisan kialakított pályán. A vicces című rendezvény alkalmából vezethetik az újdonságnak számító, 163 lóerős Crafter 4Motion és a 180 lóerős, 8 sebességes Amarok Highline BlueMotion, valamint a megemelt hasmagasságú T5 Kombi 4Motion és a 110 lóerős Caddy 4Motion RT dobozos változatát is, természetesen mindegyiket összkerékhajtással. Reméljük, hogy a későbbiekben az érdeklődők szélesebb köre is megismerheti majd a Hungaroringen a Volkswagen haszonjárművekbe épített 4Motion technológiát, amivel még a kutak hiánya sem jelenthet majd gondot.