Immár hazánkban is rendelhető a Bedrijfsauto RAI 2012 szakkiállításon bemutatott DAF XF105 Exclusive Edition kiadása, melynek különlegessége a kék fényezés, beleértve a légterelőket, a lökhárítót és a tükörházakat is, valamint a sportos, szürke csíkozás, a krómozott légkürtök és az Alcoa könnyűfémfelnikhez járó alumínium csavarvédő-gyűrűk.

Az Exclusive Edition azonban nem csak egy különleges megjelenést, hanem egy felszereltségi szintet is jelöl, bár csupán Super Space Cab kivitelű fülkével rendelhető. A kék DAF-ok extrái közt található a bőrbevonatú kormánykerék, a speciális kivitelű ülések, az alumínium-hatású anyaggal borított műszerfal, az ágy alól kihúzható 42 literes hűtőfiók, az automatikus légkondicionáló, a sávelhagyásra figyelmeztető-, a menetstabilizáló- és a holttereket csökkentő kamerarendszer, valamint az illetéktelen behatolást mechanikusan megakadályozó Nigth Lock rendszer is. Jár a Exclusive Editionhoz xenon fényszóró, hathangszórós hifi és bluetooth telefon-kihangosító is.

DAF XF105 Exclusive Edition a Bedrijfsauto RAI 2012 szakkiállításon

DAF XF105 Exclusive Edition a Bedrijfsauto RAI 2012 szakkiállításon

A DAF XF105 Exclusive Edition a PACCAR MX340-es motorjával készül, mely 462 lóerőt teljesít és 2300 Nm nyomaték leadására képes 1000 percenkénti főtengelyfordulattól. A hajtást egy 12-sebességes ZF gyártmányú AS-Tronic automatizált fokozatváltó viszi át a hajtott kerekekre, a nagy hatótávról pedig 1280 liternyi üzemanyagtartály és 75 literes AdBlue tartály gondoskodik.