A vevő legutóbb tavaly augusztusban bővítette flottáját 50 darab magyar járművel, így a most megrendeltekkel együtt közel ezer NABI autóbusz szolgálja majd a floridai térség utasait. A NABI budapesti gyáregysége ez év végéig teljesíti az újabb megbízást, ezzel mintegy 100 főnek biztosítva megélhetést a válságban lévő magyar autóbusziparban. A NABI budapesti gyáregységében készülő buszok dízel, illetve környezetbarát dízel-hibrid hajtáslánccal lesznek felszerelve, emellett olyan modern kényelmi megoldásokkal is ellátják őket, mint az elektromos hűtésrendszer, a vezeték nélküli internet-hozzáférés és a hordozható számítógépek töltésére alkalmas aljzatok.

A nehéz gazdasági körülmények ellenére az idei év sikeresen alakul a NABI számára. A március folyamán bejelentett 150 darabos Los Angeles-i CompuBus megrendelésnek köszönhetően újra bővítette gyártókapacitását a kaposvári üzem is, ahol a munkaerő-felvétel egészen júniusig folyamatosan zajlik.

“A jelenleg Browardban közlekedő NABI autóbuszokkal nagyon elégedett a közlekedési vállalat, ezt támasztja alá az újabb megrendelés is. A flottában szolgáló autóbuszok megbízhatóan és hatékonyan teljesítenek, népszerűek mind az utazóközönség, mind a járművezetők körében.” – mondta Baranyai Ferenc, a NABI Gyártó és Kereskedelmi Kft ügyvezetője. “Az amerikai piacra irányuló folyamatos fejlesztéseink mellett a magyar és az európai piacokra is rendelkezünk a legmodernebb igényeket kielégítő autóbuszcsaláddal. A múlt év folyamán bemutatott NABI Sirius autóbuszaink az európai típusbizonyítvány birtokában készen állnak arra, hogy a régóta várt magyar autóbuszbeszerzési tendereken is eséllyel indulhassanak.” – fűzi hozzá a cégvezető.

A Sirius járműcsalád tagjait egy országos tesztkörút során a hazai közlekedési társaságok és a magyar utazóközönség is megismerhette. A NABI Sirius egyedi formaterve mellett környezetvédelem tekintetében is kiváló adottságokkal bír: a járművekbe szerelt 7 literes MAN dízelmotor az Euro 5-ös norma fölötti EEV besorolásnak is megfelel, mindezt adalékanyag nélkül teljesíti.

NABI Sirius

NABI Sirius