A vevő legutóbb tavaly augusztusban bővítette flottáját 50 darab magyar járművel, így a most megrendeltekkel együtt közel ezer NABI autóbusz szolgálja majd a floridai térség utasait. A NABI budapesti gyáregysége ez év végéig teljesíti az újabb megbízást, ezzel mintegy 100 főnek biztosítva megélhetést a válságban lévő magyar autóbusziparban. A NABI budapesti gyáregységében készülő buszok dízel, illetve környezetbarát dízel-hibrid hajtáslánccal lesznek felszerelve, emellett olyan modern kényelmi megoldásokkal is ellátják őket, mint az elektromos hűtésrendszer, a vezeték nélküli internet-hozzáférés és a hordozható számítógépek töltésére alkalmas aljzatok.

A nehéz gazdasági körülmények ellenére az idei év sikeresen alakul a NABI számára. A március folyamán bejelentett 150 darabos Los Angeles-i CompuBus megrendelésnek köszönhetően újra bővítette gyártókapacitását a kaposvári üzem is, ahol a munkaerő-felvétel egészen júniusig folyamatosan zajlik.

“A jelenleg Browardban közlekedő NABI autóbuszokkal nagyon elégedett a közlekedési vállalat, ezt támasztja alá az újabb megrendelés is. A flottában szolgáló autóbuszok megbízhatóan és hatékonyan teljesítenek, népszerűek mind az utazóközönség, mind a járművezetők körében.” – mondta Baranyai Ferenc, a NABI Gyártó és Kereskedelmi Kft ügyvezetője. “Az amerikai piacra irányuló folyamatos fejlesztéseink mellett a magyar és az európai piacokra is rendelkezünk a legmodernebb igényeket kielégítő autóbuszcsaláddal. A múlt év folyamán bemutatott NABI Sirius autóbuszaink az európai típusbizonyítvány birtokában készen állnak arra, hogy a régóta várt magyar autóbuszbeszerzési tendereken is eséllyel indulhassanak.” – fűzi hozzá a cégvezető.

A Sirius járműcsalád tagjait egy országos tesztkörút során a hazai közlekedési társaságok és a magyar utazóközönség is megismerhette. A NABI Sirius egyedi formaterve mellett környezetvédelem tekintetében is kiváló adottságokkal bír: a járművekbe szerelt 7 literes MAN dízelmotor az Euro 5-ös norma fölötti EEV besorolásnak is megfelel, mindezt adalékanyag nélkül teljesíti.

NABI 40LFW
NABI 40LFW

Amerika ismét magyar buszra vágyik

NABI 40LFW
NABI 40LFW
NABI 40LFW
NABI 40LFW
NABI 40LFW
NABI 40LFW
NABI Sirius
Fotó megosztása:

NABI Sirius

NABI Sirius