Többmilliós rakományt, autóalkatrészeket szállított egy kamionsofőr jogosítvány nélkül, házilag készített rendszámmal, érvényes úti okmányok nélkül – közölte a Balatonalmádi Rendőrkapitányság sajtószolgálata pénteken.

A késő esti órákban közlekedő kamiont közlekedési járőr ellenőrizte a balatoni elkerülő úton – írták. Az igazoltatáskor a gépjármű 40 éves, maglódi vezetője nem tudta átadni a vezetői engedélyét, mert nem rendelkezett vele, “B” kategóriás vezetői engedélye is eltiltás hatálya alatt áll.

A rendőrség hozzátette a kamion vontatójának és a pótkocsijának műszaki érvényességi ideje több mint egy éve lejárt már, kötelező biztosítással sem rendelkezett. Amikor a rendőrök elvették a rendszámát kiderült, hogy nem gyári, hanem házilag készített – közölték.

A vezető, aki egyben a kamion tulajdonosa is volt, elismerte a szabályszegések elkövetését, a  Balatonalmádi Rendőrkapitányságon büntető- és szabálysértési eljárás is indult ellene – tájékoztatott a rendőrség, hozzáfűzve: az értékes rakományt a rendőrség biztonságba helyezte.

Forrás: MTI