Kényelmesebb lesz hétvégén autózni 1
Kényelmesebb lesz hétvégén autózni 2

Kényelmesebb lesz hétvégén autózni

Kényelmesebb lesz hétvégén autózni

Kényelmesebb lesz hétvégén autózni 7
Kevesebbet kell majd állni
A nagyobbakról kisebbekre kerülhet a szállítás
Kényelmesebb lesz hétvégén autózni 10
Fotó megosztása:
Beköszönt a nyári időszámítás a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozásában is. A júliusi és augusztusi szombatokon este 22 óra helyett már délután 15 órakor életbe lép a járművek közlekedését tiltó rendelkezés. A tehergépkocsik változatlanul vasárnap 22 óráig nem közlekedhetnek a magyarországi utakon.
 
Az általános szabály alól az államalapítás ünnepe körüli hétvége jelent kivételt. A munkaszüneti nap miatt már augusztus 20-án pénteken reggel 8 órakor életbe lép a kamionstop. A nyári korlátozás augusztus 31-én ér véget, akkortól ismét szombat estétől vasárnap estig kell parkolókban időzniük a tehergépjárműveknek.

A kamionstop a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik (vontatók, lassú járművek, e járművekből és pótkocsikból álló járműszerelvények) forgalmára vonatkozik.

A kamionstopot a nemzeti fejlesztési miniszter veszélyhelyzetben a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével átmenetileg felfüggesztheti. Az országos tiszti főorvos által június közepén meghirdetett hőségriasztás miatt erre már idén nyáron is volt példa.