A BKV vezetése öt db mozgáskorlátozottak szállítására kialakított Renault kisbuszt vásárolt. A vezetők saját pénzükből fizették a Renault Master járművek beszerzését. 55 millióba kerültek a 2,5 literes dízelmotorral szerelt járművek.

Kocsis István, a cég vezérigazgatója elmondta, eddig mindössze három minibusza volt a BKV-nak, amelyekkel a mozgáskorlátozottak szállításával foglalkoztak, így a mostani akcióval máris megháromszorozzák ezt a kapacitást.

Egy járműbe rámpa, négybe pedig a járművezető által vezérelhető hidraulikus emelőberendezés került, és az utasteret speciális kapaszkodókkal látták el. Mind az öt jármű légkondicionált. Az ülések ún. sínrendszeren mozgathatóak, így igény szerint könnyen alakítható az utastér. A buszban 14 fő vagy 4  kerekes szék és mellettük 4, illetve 5 fő kísérő fér el.

Az új kisbuszok 2010. április 12-től állnak forgalomba a jelenlegi “háztól házig” rendszer keretében. Annak, aki szeretné igénybe venni a szolgáltatást, előzetesen telefonon jeleznie kell ezt a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél a 388-55-29-es vagy a 388-23-87-es, illetve a 388-23-88-as számon. A buszokkal már naponta 20 rászorulót tud kiszolgálni a vállalat. Egy irányba két vonaljeggyel lehet igénybe venni a járműveket.