A képeken látható zöld szörnyeteg olyan, mint Pókember, hiszen elsőre senki nem gondolná róla, hogy az egyik legerősebb karaktere a Marvel-univerzumnak. Szemből kicsit visszahúzódó, félénk tekintetű Trabi tekint ránk, aztán a farához érve, jön a letaglózó felismerés:

 

Ez bizony egy kőkemény célszerszám, a kétütemű motor helyét két darab Honda CBR 1000F motorkerékpár-blokkra cserélték és nitrobefecskendezési rendszert is kapott, összteljesítménye valahol 420 lóerő felett van, teljes tömege mindössze 650 kg. Most pedig új gazdáját szeretné lenyűgözni azzal, hogy repülőket megszégyenítő módon lő ki a gyorsulási versenyek rajtjánál. Az ára 3,9 millió forint, szóval nem olcsó, de aki ilyesfajta élményre vágyik, annak bizony jó választás lehet.

Ha esetleg kíváncsi vagy rá, a legendás Trabant 601-est – különböző változatokban és kivitelekben – 1963-tól 1990-ig gyártották kétütemű, 594,5 köbcentiméteres motorral, amely 26 lóerős teljesítményre és 110 kilométer/órás sebességre képes; négysebességes váltóval szerelték. Összesen 2 818 547 darab készült belőle, és ez volt a legnagyobb példányszámban eladott autó az NDK történetében.

4 millió forintért eladó egy 421 lóerős Trabant itthon 2

4 millió forintért eladó egy 421 lóerős Trabant itthon 3

Nemrég egy teljesen gyári, 56 éves Trabantot vittünk vissza egykori gazdájának, a 98 éves Dezső bácsihoz. A nagy találkozásról videót is készítettünk: