Közösségi és privát használatra, aszfaltra és terepre egyaránt alkalmasnak szánja alkotója az IED Tracy névre keresztelt akármit. Az IED az Európai Formatervezési Intézet (Istituto Europeo di Design) rövidítése, de nem ez a fontos, hanem az, hogy a mindössze 374 centi hosszú, de 221 cm széles autócskában akár hatan is utazhatnak.

Az olasz autóiparnak nagy hagyományai vannak az innovatív helykihasználás terén, a Tracy azonban mindegyiken túltesz: az első utas hátrafelé nézve foglal helyet, szembefordulva az L alakú kanapéülésen terpeszkedő négy társával. A Tracy nem csak extrém széles, de nagyon magas is (208 centiméter), így könnyen mozoghatnak a beltérben az utasok.

Hatszemélyes kisautó Olaszországból 1
Hatszemélyes kisautó Olaszországból 2

Hatszemélyes kisautó Olaszországból

Hatszemélyes kisautó Olaszországból

Hatszemélyes kisautó Olaszországból 9
Hatszemélyes kisautó Olaszországból 10
Hatszemélyes kisautó Olaszországból 11
Hatszemélyes kisautó Olaszországból 12
Hatszemélyes kisautó Olaszországból 13
Hatszemélyes kisautó Olaszországból 14
Fotó megosztása:

A szokatlan berendezést az teszi lehetővé, hogy a jármű padlója teljesen sík, a kerekeket pedig teljesen kitolták a négy sarokba. A jármű összkerékhajtású, de nem tudjuk, hogy agymotorokat szerelnek be, vagy tengelyenként egy-egy motor jut Tracynek.

Hogy a kis alapterület ellenére tágas és szellős legyen a belső tér, az övvonal felett csupa üveg a jármű; a megfelelő ütközésvédelemről élénk sárgára festett bukókeretek gondoskodnak.

 

Hatszemélyes kisautó Olaszországból 15

Csomagtartónak már nem jutott hely, de a tervező zseniálisan megoldott a problémát: elöl és hátul gumihálókkal rögzíthetjük a motyót.