Két nappal a világpremier előtt megjelent az Instagramon a Suzuki két legújabb koncepcióautója. Az iM-4 és iK-2 modelleket a kedden megnyíló Genfi Autószalonon állítja ki a japán autógyár.

Kiszivárogtak a Suzuki új autói 2 A korábban kiadott vázlatok mellé hivatalosan azt közölte az iM-4-ről eddig a Suzuki: “emblematikus összkerékhajtású kisautó-tanulmány az “Adj formát az ihletnek!” fejlesztési koncepció terméke. A Suzuki teljesen eredeti elgondolásában testet ölt a gyártó kompakt négykerék-hajtási tapasztalata, a fejlett technológiák, valamint a minőségi kialakítás, ami valódi inspirációt jelenthet az autózóknak.”

Azt már a pletykákból tudjuk, hogy a kis szabadidő-autó a Jimny utódját vetíti előre. A tanulmányból fejlesztett szériamodell kevésbé lesz alkalmas terepjárásra, mint a Jimny, sokkal inkább csak méretben követi elődjét, de 4×4-es hajtást azért kap. A hagyományos motorok mellett hibrid-hajtás is kerül majd bele. Itthon is árulják majd.

“Az iK-2 tanulmány ideális kompakt kocsi, amit az “Összebékített erők” innovációs elgondolás jegyében alkottak meg. Tartalmaz minden fontos készséget, amit egy ekkora autótól elvárhatunk, kiteljesítve a kompakt méret előnyeit” – írja a Suzuki korábbi közleménye.

Kiszivárogtak a Suzuki új autói 3 A most kiszivárgott képeket látva a Swiftnél nagyobb autó elsőre kissé furának hat, nem igazán követi a Suzuki többi modelljének formatervét. Így elképzelhető egy új irányzat első jegyeit láthatjuk. A pletykák szerint a Baleno utódja az SX4 S-Crosstól örökli a műszaki tartalmat, így az 1,6 literes benzines és dízelmotorokat is.

Ha valódi kompakt modell lesz, akkor olyan autókkal kerül szembe, mint a Nissan Pulsar, Toyota Corolla, Mazda3 – hogy japánokat említsünk, de még ott vannak a legnépszerűbb európai modellek a VW Golf, Ford Focus, Opel Astra, Peugeot 308 stb.

Alig várjuk, hogy élőben lássuk. Figyeld a Vezess.hu-t kedden erről is beszámolunk a Genfo Autószalonról.
Addig is nézd meg a legfrissebb autólopási toplistát! Kattints a képre!

Kiszivárogtak a Suzuki új autói 4