Márciusban mutatja be teljes körűen felfrissített buszlimuzinját a Volkswagen, de erről az utca népének nem kell tudnia: a 200 000 eladott példány után megújuló modell csupán
Felfokozott egyterű 1
Felfokozott egyterű 2

Felfokozott egyterű

Felfokozott egyterű

Felfokozott egyterű 14
Felfokozott egyterű 15
Felfokozott egyterű 16
Felfokozott egyterű 17
Felfokozott egyterű 18
Felfokozott egyterű 19
Felfokozott egyterű 20
Felfokozott egyterű 21
Felfokozott egyterű 22
Felfokozott egyterű 23
Felfokozott egyterű 24
Fotó megosztása:
, új alufelnijeivel és két új karosszéria-színével árulja el magát. A beltérben már szembeötlőbbek a változások, átdolgozták a műszerparkot és a kormánykereket, három új dekorcsomag (ezüst, zongoralakk és tölgy) jelent meg a kínálatban. 
A komfort szintjét 12 irányban motorosan állítható ülés fokozza, akár exkluzív, steppelt bőrkárpittal. A szórakoztatóelektronikai kínálatban már valódi újdonságokról beszélhetünk. Az új generációs rendszer alkalmas a MirrorLink, Android és iOS okostelefon-integrációra, processzorait gyorsabbakra cserélték. Az üléselrendezés maradt a régi; az autó öt-, hat- és hétszemélyes kivitelben rendelhető, a középső üléssor eltolható és dönthető.
Felfokozott egyterű 25
Ahol igazán sokat fejlődött a Sharan, az a vezetéstámogató rendszerek köre. Alapáras lesz a másodlagos ütközés hatásait enyhítő fékrendszer, opcióként kamera alapú ráfutásgátló funkció, adaptív tempomat és automata városi vészfékrendszer is rendelhető. Parkolórobotot már eddig is kérhettünk az autóhoz, most ezt is továbbfejlesztették; a holttérfelügyelethez a keresztirányú forgalmat figyelő berendezés társul.
Vadonatúj a modell motorkínálata: a TSI benzinmotorok 150 és 220 lóerősek, a három új dízel 115, 150 és 184 lóerős. A leggyengébb dízel kivételével minden motorhoz kérhető DSG váltó, amelyet újdonságként vitorlázó (szabadonfutó) funkcióval szereltek fel. A duplakuplungos egység alapfelszerelés a legnagyobb benzines motornál; a középső dízel összkerékhajtással is rendelhető.
Felfokozott egyterű 26
A megújult modell forgalmazása júliusban veszi kezdetét.