A névadásnál nem lehet minden létező nyelvre figyelemmel lenni. Frank Rinderknecht úrnak, a Rinspeed lánglelkű alapítójának aligha fog fájni, hogy a magyarok dőlnek a röhögéstől, miközben előre mutató technológiákkal telezsúfolt autójáról értekeznek.
“El kell fogadnunk, hogy a legjobb technológiák sem lehetnek tökéletesek, ám véleményem szerint a jövőben az autók, akárcsak jelenlegi vezetőik, napról napra tanulni fognak, így egyre tökéletesebb fogják tudni megoldani az egyéni közlekedéssel járó kihívásokat.”
És hogy milyenek lehetnek ezek a tanuló autók? Például mint a Budii (muhaha), amelyet jövő márciusban mutat be teljes életnagyságban a svájci látnok. Az elektromos autó a tulajdonos legjobb barátja (angolul buddy, szóval innen a név!) szeretne lenni, a tökéletes robotpilóta, aki figyelembe veszi főnöke szokásait, meg persze a környezetéből nyert  információkat.
 
Az elképzelés szerint a Budii csak városban volna önjáró, hosszabb utakon emberi pilóta terelgetné. Ez lehet bármelyik elöl ülő utas, hiszen a kormányt egy robotkarra rögzítették: amikor senki nem vezet, középre behúzza a volánt, így jobban el lehet férni.
 
“Az autonóm közlekedésre nem egyik napról a másikra, hanem lépésenként fogunk átállni, így hagyni kell néhány évet a gépek és az emberek számára, hogy hozzászokjanak a mobilitás új formájához” – folytatja gondolatait Rinderknecht úr
A Rinspeed nem először foglalkozik a robotautó kérdésével; tavaly az XchangE nevű tanulmányuk dolgozta fel az utastéri, ergonómiai kihívásokat.