Dízelmotorral bővül az Infiniti európai kínálata – jelentette be a japán autógyártó. Bár az Infiniti csak prémiumautókat gyárt, dízelmotor nélkül nem tud igazán versenyképes lenni.

„Már az induláskor tisztában voltunk azzal, hogy a versenyképesség érdekében az Infinitinek szüksége van nagy teljesítményű dízelmotorra is, különösen az európai prémium sport- és szabadidő-autók piacán, ahol leginkább dízel modelleket értékesítenek” – mutatott rá az európai prémiummodellek rákfenéjére Jim Wright, az Infiniti Europe alelnöke. Mert bár egy testes V8-as benzines illik a prémiummodellekbe, a Mercedes, az Audi és a BMW eladásainak nagy részét mégis a dízelek teszik ki Európában.   

Két- és négykerék-hajtáshoz egyaránt
Két- és négykerék-hajtáshoz egyaránt

Két- és négykerék-hajtáshoz egyaránt

Két- és négykerék-hajtáshoz egyaránt


A Nissan luxusmárkája rögtön egy kiváló motorral rukkolt elő, egy, a Renault-nál is használt motort módosítottak,. A 3,0 literes V6-os nyomatéka jobb, mint a konkurenciáé. 1750-2500 fordulatszám között 550 Nm, amely meghaladja a német ellenfelek 3,0 literes dízeljeinek értékeit: BMW 245 LE – 540 Nm, Mercedes 231 LE – 540 Nm, 
Audi 240 LE – 500 Nm. 

Itt azonban meg kell jegyeznünk, hogy a BMW-nek van kettős feltöltésű 3,0 literes dízele is, amelynek nem akad ellenfele, 306 LE – 600 Nm

A 238 lóerő teljesítményű motor az Infiniti szerint mentes a dízelekre általában jellemző zajoktól, rezgéstől és zörejektől. Ugyanakkor a kipufogó különleges hangolása erős gyorsulás közben nagyjából 2500-as fordulatnál kellemesen sportos hangot bocsát ki.

Az FX 9,0 liter gázolajat fogyaszt

Az FX 9,0 liter gázolajat fogyaszt

Az FX 9,0 liter gázolajat fogyaszt


Az új fejlesztésű motor először az EX és FX szabadidő-autókba kerül bele, de később az idén érkező M szedánban is bevetik, hétfokozatú, automata váltóval társítják. Az EX30d 7,9 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h sebességet, míg az FX30d 8,3 másodperc alatt teszi meg ugyanezt. Az EX modell átlagos üzemanyag-fogyasztása 8,4 liter, az FX esetében 9,0 liter.

Elsőként a Genfi Autószalonon mutatják meg a szakembereknek, illetve a nagyközönségnek az Infiniti új dízelmotorját.