Komoly újdonságarzenált vonultat fel a BMW a Genfi Autószalonon. Amellett, hogy ott lesz a 408 lóerős motorral szerelt sorozatgyártású X6-os európai premierje, bemutatkozik az M3 Cabrio is.

Ezek mellett azonban lesznek kevésbé brutális újdonságok is. Új motorokkal bővül a hármas és az egyes sorozatok kínálata.

Dízelmotor kerül a Cabrióba

Dízelmotor kerül a Cabrióba

Dízelmotor kerül a Cabrióba


Tavasztól már a 3-as Cabrio is elérhető lesz dízelmotorral. A 320d Cabrióban ugyanaz a 2,0 literes motor lesz, mint a 3-as többi variánsában is. A 177 lóerős négyhengeressel 8,6 másodperc alatt képes 100-ig sprintelni a nyitható tetős modell, mialatt végsebessége elérheti a 225 km/órát. Mindezt teszi úgy, hogy a fogyasztása visszafogott marad.

Az egyes BMW viszont benzinmotort kap. A 125i-ben nevével ellentétben 3,0 literes motor lesz. A hathengeres, amellett, hogy csodásan muzsikál, 218 lóerős teljesítménnyel büszkélkedhet. Ez pedig elég arra, hogy a kis BMW akár 245 km/órával is száguldjon. Ha valakinek nem elég gyors a 6,4 másodperces sprintidő, az továbbra is választhatja a 306 lóerős 135i-t.