Nem épp hétköznapi látvány egy Mercedes-Benz G-osztály, pláne egy tuningolt, most azonban olyat láttunk, hogy a kényszeredett mosoly ragadt az arcunkra. Ezt most miért? Kinek? Hova?

Azt követően, hogy 2009-ben az ausztrál hadseregnek hatszáz darab háromtengelyes, platós változatot készített a G-osztályból a Mercedes, idén utcai felhasználóknak is elérhetővé tette a járgányt, elkészítve a G 63 AMG 6×6-ot. Ám vannak olyanok, akiknek semmi se elég, máskülönben hogyan lehet kevés 544 lóerő egy terepjáróban?

Mindenesetre a megalomán tuningjairól ismert Brabus kezelésbe vette az 5,87 méter hosszú és 2,30 magas járművet. Az 5,5 literes V8-as turbómotor a módosítást követően 156 lóerővel gazdagodott, így kerek 700 lóerőt tud, miközben a maximális nyomaték 760 Nm-ről 960 Nm-re nőtt.

A legdurvább autó a szalonon 2
7,4 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára a Brabus B63S – 700 6×6, ami elsőre nem tűnik kiemelkedő értéknek, de ha hozzátesszük, hogy közel négy tonnát nyom a kocsi, mindjárt más a helyzet. A 160 km/órás végsebesség sem épp letaglózó, de ha azt 37 colos terepgumikon – mint itt – kell produkálni, nem árt, ha észnél van a sofőr.

a videó a hirdetés után indul

Ellentétben az eredeti járgánnyal, ennek a kocsinak aligha fogják sáros bakancsok taposni a padlóját. Nemcsak az üléseket, de még a padlót is steppelt bőr borítja, a tetőkárpit Alcantara. Csapatszállításra sem ideális, mert hátul is csak két ülés található, természetesen elektromos mozgatással felvértezve, de nem hiányzik a tévé sem.  

Itt azonban elöl ülni a legjobb, hiszen a légrugós felfüggesztés, a menet közben is szabályozható keréknyomás, az öt külön zárható differenciálmű különösen izgalmas kalandokat tesz lehetővé. Csak legyen, aki kimenti a gépet, ha egyszer elakad, mert az nem hétköznapi terepen lesz.
A legdurvább autó a szalonon 3 Nehogy azt higgyük, hogy csak a kifogyhatatlan pénztárcával rendelkező arab ügyfeleknek készül a járgány,  ottjártunkkor épp orosz ügyfeleknek mutatta meg a természetesen oroszul is folyékonyan beszélő szakember a gépet.

Ha eddig nem hitték volna el, hogy nincs megdöbbentőbb gép a Frankfurti Autószalonon, akkor talán most. Kérdésünkre az értékesítő előkapta az autó árlistáját, amelyről kiderült, hogy a 482 ezer eurós, azaz 144 millió forintos alapáron felül további 91 ezer eurót (27 millió forint) kell leszurkolni a Brabusnak az átalakításért. Vagyis nem kevesebb, mint 573 ezer euróba, azaz 172 millió forintba kerül ez a “kis” játékszer.