Régóta pedzegették, hogy a Lawrence Stroll és főleg a szaúd-arábiai Aramco millióival kitömött Aston Martin szemet vetett a Ferrari egyik műszaki kulcsemberére, Enrico Cardilére.

A silverstone-i alakulat részéről hivatalos közlés még nincs, de úgy tűnik, sikerrel jártak, ugyanis a Ferrari hétfőn délután bejelentette, hogy az eddig a kasztniért és aerodinamikáért felelős technikai igazgatóként dolgozó Cardile azonnali hatállyal távozik a maranellói alakulattól.

F1: Azonnali hatállyal távozik a ferraris főnök 1

Enrico Cardile (Kép: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Az olasz mérnök két évtizedet töltött a Ferrarinál, 2005-ben csatlakozott az olasz márkához, 2016-tól lett a Forna-1-es csapat aerodinamikai főnöke, három éve a kasztniért felelős vezetővé tették, majd 2023-ban mindkét terület főnöke lett technikai igazgatói poszton.

Ahogy feljebb írtuk, az Aston Martin még nem kommunikált Cardile érkezéséről, de minden bizonnyal a lehető leghamarabb szeretnék munkába állítani, ezért is kezdheti már meg most a Forma-1-ben bevett „kényszerszabadságát”.

Úgy tudni, az Aston nagyon szeretné megszerezni Adrian Newey-t is, aki egyelőre továbbra sem hozott döntést arról, hol folytatja a Red Bulltól való, 2025. végi távozását követően.

Frissítés: Az Aston Martin kedd délben erősítette meg Cardile szerződtetését, a csapat közlése szerint a szakamber 2025-ben áll munkába náluk technikai igazgatói titulussal és szerepben.