Míg a két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíjnak az élről vághatott neki, a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését a negyedik helyen zárta George Russell. A fiatal brit így csapattársával, Lewis Hamiltonnal szemben is alulmaradt, igaz, minimális, mindössze két ezredmásodperces különbség döntött kettejük között.

A Mercedes versenyzője némiképpen csalódásként élte meg, hogy a második sorba szorult – előzetesen abban reménykedett, harcban lehet a rajtelsőségért.

„Hittünk benne, hogy harcolhatunk a pole-pozícióért. Nagyszerűnek érződött az autó, és mindig is jól mentünk Barcelonában” – nyilatkozta a Sky Sports F1-nek Russell. „A különbség azonban nagyobb volt köztünk, valamint Lando [Norris] és Max [Verstappen] között, mint amire számítottunk. Sem Lewis, sem én nem raktam össze a tökéletes kört, de jó köröket autóztunk.”

„Egy ilyen, kihívásokkal teli pályán fontos a megfelelő tartományba hozni a gumikat és megtalálni az utolsó néhány tizedet, és ez az, ami Landónak ma sikerült, nekünk pedig nem. A harmadik, illetve a negyedik pozícióban jó helyzetből várjuk a holnapi versenyt” – folytatta a 26 éves versenyző, aki úgy látja, vasárnap sok minden fog múlni az autó tempóján és a stratégián.

„Biztosan megpróbálunk valamit, de reméljük, megvan a tempónk ahhoz, hogy Maxszal és Landóval harcoljunk. Ez már a harmadik versenyünk ezekkel a fejlesztésekkel, és örülök, hogy újra versenyben vagyunk.”

F1: Elbízta magát a Mercedes? 2

Russellnek a győzelem a cél. (Fotó: Chris Graythen/Getty Images)

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azonban nem osztja Russell optimizmusát, ami a győzelmi esélyeket illeti. „Nem alakult valami nagyszerűen. Ugyanígy az ötödik és a hatodik helyen is végezhettünk volna, annyira közel vagyunk egymáshoz a Ferrarival” – mondta az osztrák szakember.

„Három tizedmásodperccel maradtunk el, talán túlságosan optimisták voltunk a tegnapi teljesítményünk alapján” – folytatta Wolff. „Összességében egy jó eredmény, semmi több. Minimálisak a különbségek: ma is láthattuk, hogy hol az egyik, hol a másik irányba billen a mérleg nyelve. Talán holnap jó napunk lesz.”