Korábban mi is beszámoltunk arról, micsoda összeesküvés-elméletek láttak napvilágot arról, hogy a Mercedes szándékosan hozza hátrányba a csapattól a szezon végén távozó Lewis Hamiltont. A hírekre maga a hétszeres világbajnok is reagált, a maga részéről elutasítva mindent, de ezzel még közel sem ért véget a történet.

A Forma-1-es paddockban rendszeresen forgó emberek (csapattagok, újságírók, stb.) ugyanis mindannyian kaptak egy névtelen levelet, melyben egy ismeretlen, magát Mercedes-csapattagnak nevező ember azzal vádolja az alakulatot, hogy szisztematikus szabotázst hajtanak végre, gyengítik Hamilton autóját, szándékosan rosszabb stratégiát adnak neki és mentálisan is igyekeznek támadni, gyengíteni őt.

A levélben olyan állítások is szerepelnek, miszerint a csapat már olyan veszélyes terepre merészkedett, melyek következményei életveszélyesek lehetnek Hamiltonra nézve. Az emailt követően egy kisebb kör WhatsAppon is kapott ugyanebből a forrásból üzeneteket, hasonló tartalommal.

A Mercedes reagált is a vádakra. Toto Wolff csapatfőnök szerint ezekből semmi nem igaz, az üzenetek biztosan nem valamelyik alkalmazottjuktól származnak, és hozzátette, az ügybe a rendőrséget is bevonják, hogy megtalálják, ki küldi az üzeneteket. „Egy halom ilyen levelet kapunk és idegesítő, főleg, amikor valaki olyan dolgokról beszél, mint mások halála” – fogalmazott az osztrák.

F1: Rendőrségi eljárás indult Hamilton miatt 2

Toto Wolff és Lewis Hamilton (Kép: Mike Coppola/Getty Images for Empire State Realty Trust)

A rendőrségi nyomozással kapcsolatban Wolff elmondta, a rendőrség az IP-címen keresztül nyomozhatja le a telefont. „Mindent [bevetnek – a szerk.] azért, mert meg kell állítani az online bántalmazást. Az emberek nem bújhatnak a mobiljaik vagy a számítógépeik mögé.”

„Lewis 12 éve a csapat tagja, barátok vagyunk, bízunk egymásban. A csúcson szeretnénk abbahagyni, meg szeretnénk ünnepelni ezt a kapcsolatot” – tette hozzá Wolff.