Látva, mennyire gyengén kezdte az idei szezonját a Ferrarihoz jövőre átigazoló Lewis Hamilton, az elmúlt hetek során különböző összeesküvés-elméletek kaptak szárnyra, melyek azt sugallják, hogy a Mercedes szándékosan hátrányos megkülönböztetésben részesíti a távozása előtt a hétszeres világbajnokot.

Hamiltont a Forma-1-es Spanyol Nagydíj csütörtöki sajtónapján kérdezték a szabotázsgyanúról, azonban a 39 éves versenyző megvédte a brackley-i csapatot. „Ha visszatekintünk az elmúlt évekre, tudhatják, hogy mindig is erős csapat voltunk, végig nagyon keményen dolgoztunk együtt” – idézte a brit szavait a Crash.net. „Könnyen elragadnak minket az érzelmek. Az előző verseny után vállaltam a hibáimat. Támogatásra van szükségünk, nem pedig negativitásra.”

„Nem tudtam arról, hogy George [Russell, a csapattársa – a szerk.] tapasztalna bármiféle negativitást. Pedig George nem tett mást, csak minden hétvégén a legjobb formáját nyújtja a csapatnak, ezért egyáltalán nem lehet hibáztatni őt. Természetesen mindig vannak dolgok, amik jobban működhetnének egy csapaton belül. Ezeket megbeszéljük, kommunikáljuk, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy kijavítsuk.”

„Mindannyian egy csónakban evezünk. Mindannyian keményen dolgozunk, és szeretnénk szépen befejezni a szezont. Ennyivel tartozunk a hosszú kapcsolatunknak” – tette hozzá Hamilton.

A bajnoki összetettben jelenleg Russell mögött, a nyolcadik helyen álló Hamilton utódját továbbra sem jelölték ki. A legutóbbi sajtóértesülések szerint a Mercedes tizenkilencre készül lapot húzni azzal, hogy újoncként ad lehetőséget fiatal felfedezettjének, Andrea Kimi Antonellinek.