Sergio Perez Red Bull-os szerződése idén fut ki, és bár a tavalyi mélyrepülés kapcsán már arról is voltak spekulációk, hogy 2024-re menesztik, az idei év elején mutatott erősebb formája miatt újra jobb pozícióba került, már az újabb hosszabbításban gondolkodhat.

Annyira, hogy állítólag már meg is volt az első tárgyalási kör, mely azonban – a mexikói Fox Sports értesülése szerint – sikertelenül zárult.

„A csapatnál már kész a szerződés, egy évre szól. Ezt ajánlották Checónak, aki azt mondta, átgondolja. Az ügyvédjei rajta vannak az ügyön, de Checo egy két évre szóló ellenajánlatot tett, amire a Red Bull azonnal nemet mondott” – tudósított a sportcsatorna.

A fentiek ellenére azért még nem esett kútba a Red Bull-os jövő, könnyen lehet, hogy egy kompromisszumos, egy plusz egy opciós évre szóló szerződés lehet a megoldás – már ha Perez nem kezd megint tartósan gyengén teljesíteni, hiszen 2023-mal ellentétben idén már sokkal kiélezettebb a konstruktőri verseny, minden egyes pont számít.

Perez az első öt fordulóban egy kiesés mellett négy dobogós helyezést ért el – három 2. és egy 3. hely –, ám Miamiban már lemaradt a pódiumról, Imolában pedig csak a 8. helyet hozta – az egyéni bajnokságban a ferraris Charles Leclerc már letaszította a 2. helyről, ráadásul a 4. és 5. Lando Norris és Carlos Sainz is mindössze 6 és 14 pontra van tőle.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko az osztrák Kleine Zeitungnak nyilatkozott a pilótahelyzetről.

„Folynak a tárgyalások, Checo az első számú jelöltünk. A nyári szünetig szeretnénk is tisztába tenni a kérdést, de kapkodni nem fogunk” – szögezte le.

Ugyan egyre kevésbé tűnik valószínűnek, de egyelőre a piacon van még a korábbi Red Bull-nevelt Carlos Sainz is, sőt, mint kiderült, az energiaital-gyártó kisebbik csapatától is jöhet Perez esetleges utódja, igaz, nem a tavaly erre kiszemelt Daniel Ricciardo, hanem az egyre jobban teljesítő Cunoda Juki személyében.

„Természetesen ő is képben van a tárgyalásokat illetően. Számos különböző opció van a szerződésében, akár több évre is leköthetjük” – mondta a japánról.

F1: A Red Bull beintett Pereznek 2

Perez és Cunoda (Kép: Getty Images)