Mindössze 725 ezredmásodperc döntött Max Verstappen és Lando Norris között a vasárnapi Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjon. Bár a McLaren brit versenyzője rohamléptekben zárkózott fel a 63 körös verseny utolsó szakaszában, csak megközelíteni tudta a háromszoros világbajnokot, támadásra és előzésre már nem maradt ideje.

Norris a leintés után azt hangoztatta, még egy-két körre lett volna szüksége ahhoz, hogy elkapja ellenfelét, de Verstappen sem titkolta, megviselte őt a verseny, és nemcsak a befutó, hanem az imolai pálya egyenetlen aszfaltja miatt is. „Őszinte leszek: összezúztak a buckák” – idézte Verstappent a RacingNews365.com. „Mindenem fáj, de főleg a hátam.”

„Nem is annyira a fizikai oldalról van szó, elég hepehupás a pálya. Körülbelül 20 kör után már nem igazán éreztem a hátamat, úgyhogy alig várom, hogy befeküdjek az ágyba, esetleg bevegyek néhány fájdalomcsillapítót, és megmasszírozzanak” – tette hozzá.

Verstappen az eddigi hét futamból ötöt nyert meg, amivel már 48 pont az előnye a bajnokságban Charles Leclerc-rel szemben. Ennek ellenére a Red Bull pilótája úgy véli, a csapat idei szezonja közel sem annyira sétagalopp, mint amilyen a tavalyi volt.

„Általánosságban véve nagyon jó autót építettünk az idei évre, de valamilyen oknál fogva nem vagyunk ott a szeren a hétvége elejétől. Rendszerint az időmérő edzésre normalizálódik a helyzet, de az is előfordul, hogy még a versenyen sem tudjuk a legjobb formánkat hozni. Most is a kemény gumikon nem mentünk optimálisan. Egyszerűen nem éreztem azt, hogy bármikor működtek volna a gumik az autón, amit ki kell elemeznünk” – mélyedt bele a részletekbe a 26 éves holland.

A címvédő azt is kiemelte, érzik a McLaren és a Ferrari közeledését. „Egyértelmű, hogy a körülöttünk lévő csapatok zárkóznak fel ránk, nagyon jó munkát végeznek. Emiatt nekünk is muszáj fejlesztenünk” – mondta.