A következő években is marad a Williams kötelékében Alexander Albon, így a thai-brit pilóta azután is náluk fog versenyezni, hogy 2026-tól a szabályváltozásokkal új korszak kezdődik a Forma-1-ben. Erről a szerda délelőtti órákban tett bejelentést a grove-i alakulat, miután a felek egy új, több évre szóló szerződéshosszabbítást írtak alá.

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a Williamsnek egy, a pilótapiac alakulása szempontjából meghatározó versenyzőt sikerült lekötnie. A téli holtszezonban még arról pletykáltak, hogy akár valamelyik élcsapat is igényt tarthat Albon szolgálataira – ugyanígy azt sem lehetett kizárni, hogy a Red Bull visszafogadhatja őt.

F1: Magához láncolta egyik versenyzőjét a Williams 1

Alexander Albon a következő években is a Williams versenyzője lesz. (Fotó: Alessio Morgese/NurPhoto/Getty Images)

Albon 2022-ben, egy év kihagyás után tért vissza a Williamsszel, ahol jelenleg a harmadik szezonját tapossa. A 28 éves versenyző hisz benne, hogy egy nap akár a világbajnoki címért is harcolhat a csapattal.

„Hihetetlenül boldog vagyok amiatt, hogy maradok a Williamsnél, ezzel együtt pedig egy ilyen tehetséges, elkötelezett csapattal folytathatom a munkát” – lelkendezett Albon. „Nehezen indult számunkra az év, azonban amióta csatlakoztam a Williamshez, jelentős előrelépést tettünk meg együtt, és a színfalak mögött látom, hogy hatalmas változások vannak előkészülőben, amikkel visszatérhetünk a mezőny elejébe.”

„Ez egy hosszú távú projekt, amiben nagyon hiszek, és amiben kulcsszerepet szeretnék játszani, ezért írtam alá egy többéves megállapodást. Az út ugyan időbe telik, de biztos vagyok benne, hogy a megfelelő csapatot építjük fel az előrelépéshez, továbbá ahhoz, hogy az elkövetkező években nagyszerű dolgokat érjünk el.”