Miután zsinórban harmadik idényében nincs a szoros élmezőnyben a Mercedes, nem túlzás a korábban egymás után nyolc konstruktőri, hét világbajnoki csapat hanyatlásáról beszélni.

Minden bizonnyal ez vezette Lewis Hamiltont arra, hogy korábbi szerződését felmondva 2025-től a Ferrarinál versenyezzen, és emiatt követik őt már mercedeses szakemberek is Maranellóba.

A Ferrari ma bejelentette, hogy már idén októbertől náluk áll munkába az eddig a Mercedes teljesítményért felelős igazgatójaként dolgozó Loic Serra, valamint – a korábbi szóbeszédeknek megfelelően – az egyszer már a csapatfőnök Toto Wolff helyetteseként bevetett egykori pilóta, Jerome D’Ambrosio.

A francia mérnök a kasztniért felelős vezető lesz a Scuderiánál, míg a belga exversenyző állandó jelleggel válik csapatfőnök-helyettessé Frederic Vasseur mellett.

Egyelőre nyitott kérdés, hogy a Ferrari igazolja-e le a Red Bulltól később távozó sztártervezőt, Adrian Newey-t is, az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko mindenesetre nemrég erre utalt.

F1: Két Mercedes-főnök megy át a Ferrarihoz 2

Loic Serra, Jerome D’Ambrosio (Kép: Ferrari S.p.A.)