Csütörtökön robbant az elmúlt hetek legnagyobb átigazolási bombahíre, ugyanis több különböző forrás egybehangzóan értesült arról, hogy Adrian Newey távozni készül a Red Bulltól. A sztártervező lehetséges leköszönésének hátteréről itt lehet olvasni:

Természetesen azonnal felmerült, hogy vajon mi lehet majd Newey következő munkahelye. A két legnagyobb esélyesnek az Aston Martint és a Ferrarit nevezték meg –

bármelyik is legyen a befutó, egy ideig biztosan nem dolgozhat náluk a szakember.Newey szerződése ugyanis 2025 végéig szól, benne egy olyan ponttal a Motorsport.com információi szerint, mely alapján a tervező a red bullos szerződésének lejárata után 12 hónapig még nem állhatna munkába Forma-1-es csapatnál. Azaz az aktív tervezést csak 2027-től tudná megkezdeni, keze munkájának eredményei pedig leginkább a 2028-as autón látszódhatnak.

Ez a Red Bull szempontjából jobb, a riválisok szempontjából rosszabb forgatókönyv. Szó van azonban arról is, hogy Newey ki sem akarja tölteni jelenlegi megbízását, és már a 2024-es szezon végén lelépne. Erre az esetre nem vonatkoztatható a 12 hónapos kényszerszabadság, de az garantált, hogy a Red Bull valahogy úgy egyezne meg Newey-val, hogy tudását ne tudja azonnal valamelyik másik istállónál kamatoztatni.

Nem szabad amellett sem elmenni, hogy Newey már 65 éves, azaz akár az is benne lehet a pakliban, hogy a Red Bull után egész egyszerűen nyugdíjba vonul, vagy csak más, nem F1-es projektekkel foglalkozik: korábban utcai sportautót és versenyhajót is tervezett már.