A mezőny egyik veteránja, Nico Hülkenberg a hétvégi Kínai Nagydíjon 208. Forma-1-es versenyén vett részt. Megsüvegelendő szám, amivel már betört a sportág legtapasztaltabb pilótáinak top 20-ába, ám egy kellemetlen rekord is kapcsolódik hozzá, mutatott rá a Racefans.

A 36 éves német ugyanis ennyi lehetőségből egyet sem tudott futamgyőzelemre váltani, amivel beérte Andrea de Cesaris három évtizede álló rekordját – az 1980 és 1994 között egyebek mellett az Alfa Romeónál, a McLarennél, a Tyrrellnél, a Jordannél is megfordult római pilóta szintén 208 nagydíjon indult, és immár nincs egyedül azzal, hogy egyszer sem győzött.

Újabb kínos rekord a Forma-1-ben 1

De Cesaris 1991-ben a Jordannél (Getty Images)

Igen valószínű, hogy Hülkenberg a következő, Miami Nagydíjon már egyedüli birtokosa lesz a rekordnak, sőt, nem túlzás azt feltételezni, hogy az idény végéig – jelenleg addig van F1-es szerződése – jócskán bővíti még a nyeretlenségi szériát.

Az F1-ben 2010-ben bemutatkozott német egyébként már jó ideje egy másik, nagyon hasonló csúcs birtokosa: Hülkenberg az évek során nemhogy futamot nem nyert, de még dobogóra sem sikerült állnia, a pódium nélküli legtöbb indulás rekordja már 2016 óta az övé. 

A jelenlegi mezőnyből a második ezen a VCARB-os Cunoda Juki, ő eddig 68 versenyt teljesített anélkül, hogy a top 3-ban zárt volna. A feljebb említett de Cesaris a 208 futama alatt öt ízben jutott fel a dobogóra.