Sok jóval nem kecsegtetett Lewis Hamilton számára a Forma-1-es Kínai Nagydíj, miután csak a 18. rajtkockából várhatta a piros lámpák kialvását. Mint az kiderült, annak volt köszönhető, hogy az időmérő edzésen már a Q1-ben búcsúzott, hogy az eredményes sprintfutama után kísérletezgetni kezdett a beállításokkal.

A hétszeres világbajnok azonban a kisiklás ellenére pontokkal távozott Sanghajból, miután a biztonsági autós fázisokkal tarkított versenyen a kilencedik helyen ért célba. „Hálás vagyok, amiért sikerült pontokat szereznem. Ennél többet nem igazán vártam ezen a hétvégén” – nyilatkozta a Sky Sports F1-nek a leintést követően.

„Remélhetőleg a következő versenyen sikerül majd megtennünk egy lépést előre. Addig is, a jövő héten visszatérünk a gyárba, ahol egy jobb hétvége reményében megpróbáljuk jobban felkészíteni az autót Miamira” – tette hozzá, utalva a közelgő fejlesztésekre.

Hamilton: Hálás vagyok a pontokért 2

Az elszúrt időmérő után már pár pontnak is örülhetett Hamilton. (Fotó: Kym Illman/Getty Images)

Csapattársa, George Russell a hatodik helyen végzett, ezzel együtt Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy nyilatkozott, nem volt ennél több a csapat sanghaji szereplésében. „Hiányzik a tempó, aminek a mélyére kell, hogy ássunk. Ez az autó nincs rendben, látjuk a hibáit is” – ismerte be az osztrák csapatvezető.

„Megpróbáltunk elmenni egy kicsit agresszívabb irányba vele, hogy megnézzük, hátha valami teljesen mást kell tennünk az autóval. Lewis ma ezt bevállalta, de ez talán túl sok volt” – magyarázta Wolff. Egyetértett abban is, nem volt jó döntés Hamilton szombati kísérletezgetése: „A versenyautónk nem gyors. Halljuk, amikor azt mondja, hogy nem fordul, és ugyanezt látjuk az adatokban is. Nem volt helyes lépés.”