Meredek hullámvasútra ült fel a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati napján Lewis Hamilton. A Mercedes hétszeres világbajnoka annak ellenére, hogy a magyar idő szerint szombat hajnalban rendezett sprintversenyt sokáig vezette, végül másodikként fejezte be, órákkal később, az időmérő edzésen óriási meglepetésre már a Q1-ben elvérzett, így csak a 18. helyről rajtolhat majd.

„Szenvedtem” – ismerte be a 39 éves versenyző a Sky Sports F1 kamerái előtt. „Hatalmas változásokat eszközöltem az időmérő edzés előtt, ami néhány helyen még nem is voltam olyan rossz, azonban a 14-es kanyarban nem tudtam megállni. Ez van.”

Ma délelőtt nagyon hasonló autónk volt George-dzsal [Russell – szerk.], ezért délután megpróbáltunk kísérletezni, így én elmentem az egyik irányba, ő pedig a másikba, hátha találunk valamit. Most ezt kell tennünk, de ezúttal nem működött

– folytatta Hamilton. „Amikor igyekszem a legjobb formámat nyújtani, a 18. hely eléggé rossz. Amikor változtattam a beállításokon, úgy voltam vele, ennél rosszabb nem lehet, de végül az lett. Sz*r ügy.”

F1: Kísérletezgetett Hamilton, nagyon beégett 2

Mellélőtt Hamilton, így vasárnap csak a 18. rajtkockát foglalhatja el. (Fotó: Song Haiyuan/MB Media/Getty Images)

A kísérletezgetésben egyértelműen a Sanghajban korábban hat futamot nyerő Hamilton húzta a rövidebbet a Mercedesnél, a másik autóval ugyanis George Russell egészen a Q3-ig jutott, ahol végül a nyolcadik rajtkockába kvalifikált.