Miközben a Red Bull szokás szerint leiskolázta a mezőnyt, aminek köszönhetően a 100. pole-ját is megszerezte a csapat, Max Verstappen és Sergio Pérez kettőse mögött már annál kiélezettebb volt a csata a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérőjén.

Többek között a McLaren is jól időzített a Q3 végén, amikor folyamatosan javult a pálya, így a wokingi istálló a negyedik-ötödik helyet csípte el a rajtrácson. A házon belül csatából ezúttal is Lando Norris került ki győztesen, de csak alig több mint egy tizedmásodperccel előzte csapattársát, Oscar Piastrit.

A McLaren brit versenyzőjének, akinek ugyan a szombat hajnalban rendezett sprintverseny nem úgy alakult, ahogy remélhette, az időmérő edzést követően nem volt oka panaszra. „Nagyon boldog vagyok, nagyon közel voltunk egymáshoz Fernandóval” – utalt a kettejük közötti, 17 ezredmásodperces különbségre a Sky Sports F1-nek, majd hozzátette: „Nem is kívánhatnék ennél többet.”

F1: Nüansznyi különbség böki Norris csőrét 2

A negyedik hellyel sem elégedetlen Norris, de látja, hogy 17 ezredmásodpercen múlt, hogy előrébb zárjon. (Fotó: Clive Mason/Formula 1/Getty Images)

„A Red Bull egyértelműen másik ligában van ezen a hétvégén, mind egy körön, mind pedig versenytempó tekintetében, de így is jól sikerült a mai nap. Hogy szívesen végeztem volna-e Fernando előtt? Persze. Benne volt-e az a két század az autóban? Igen. De ez van, és ennek ellenére jó pozícióból várhatjuk a versenyt.”

„Sok mindent ki tudtunk hozni az autóból. Már csak gumikezelésben kellene javulnunk, a gumikopást illetően ugyanis nem vagyunk azon a szinten, mint amin kellene lennünk” – összegezte gondolatait Norris.