Úgy tűnik, mozgásba lendült a Forma-1-es pilótapiac, és bejött az a jóslat, melyet a Japán Nagydíj hétvégéjén prognosztizáltak például a Red Bullnál: az előttünk álló hetekben mozgolódások várhatóak.

Az első lépés valóban meg is történt, mégpedig az Aston Martin részéről. A silverstone-i alakulat lépése nem jelent változást a pilótafelállásukat illetően, ugyanis

Fernando Alonso marad a csapatnál, új szerződése 2026 végéig szól.

A lépés abból a szempontból nem meglepő, hogy az Aston Martin már korábban is jelezte, szívesen folytatnák a 42 éves spanyollal a közös munkát, több kérdőjel inkább a kétszeres bajnok motivációja és elköteleződése körül volt.

A csapat rövid közleménye elég egyértelmű. „Maradok” – ennyi az összes mondanivalója Alonsónak. Mike Krack csapatfőnök azért részletesebben kifejtette a dolgokat, de az ilyenkor megszokott dicséretkörön kívül nem volt sok érdemi a mondanivalójában. „Folyamatos párbeszédet folytattunk az elmúlt hónapokban, és Fernando hű volt a szavához: amikor eldöntötte, hogy folytatja a versenyzést, velünk beszélt először. Megmutatta, hogy hisz bennünk, és mi is hiszünk benne” – fogalmazott a luxemburgi szakember.

Ha minden a megállapodások szerint alakul, Alonso 45 évesen még a Forma-1-es mezőny tagja lesz, háta mögött több mint 450 futammal.