A Forma-1-es Kínai Nagydíj 2024-ben öt év elteltével tér vissza a versenynaptárba, ráadásul a hétvége rögtön magával hozza a szezon első szombati sprintversenyét. Ez a kombináció nem igazán tetszik első hallásra a pilótáknak, legalábbis a Japán Nagydíj dobogósainak biztosan nem.

„A kínai pálya nagyszerű, az egyik kedvencünk. Remek helyszín. Szerintem azonban nem volt jó választás odatenni a sprintet négy vagy öt év kihagyás után” – mondta Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője. „Hallottuk, hogy zajlik az újraaszfaltozás is.”

„Remélem nem lesznek gondok a pályával” – tette hozzá a Red Bull mexikóija, Sergio Perez. „Bármilyen csatornafedél vagy hasonló hiba kibillenthet minket. A show szempontjából valószínűleg ez a jó. A felkészülést illetően azonban olyan hétvége jön, ami nagyon nehéz lesz” – fogalmazott.

A sprinthétvégéken a három szabadedzés helyett mindössze egyetlen 60 perces gyakorláson ismerkedhet a mezőny a pályával, illetve lőheti be hozzá autóját. „Eléggé érdekes lesz. Szerintem ez nem jó” – mondott véleményt Max Verstappen. „Amikor ennyire sokat vagyunk távol egy pályától, sosem lehet tudni, mire számítsunk. Jobb lett volna, ha egy hagyományos versenyhétvége jön” – tette hozzá a Red Bull hollandja.