Akár dobogóra is állhatott volna Charles Leclerc a Forma-1-es Japán Nagydíjon, azonban a gyenge időmérős teljesítményével elszalasztotta az esélyt. Csak a nyolcadik helyről várhatta a piros lámpák kialvását a Ferrari monacóija, és bár a dobogóról lecsúszott, agresszív, egykiállásos taktikája révén negyedikként ért célba.

Tekintve, hogy Szuzukában egyáltalán nem könnyű feladat előzni, a bajnokság hivatalos közönségszavazásán Leclerc-t választották a nap versenyzőjének. Ennek azonban kevésbé örül a 26 éves versenyző, hiszen az egyik fő erőssége volt a gyengesége ezen a hétvégén.

„Elképesztő stratégiát dolgoztunk ki. Nagyon jól bántunk a gumikkal, jó volt a tempónk, ez azonban nem elég, ha csak a nyolcadik helyről indulsz” – idézte Leclerc-t a Reuters. „A pályafutásom során eddig nem kellett különösebben az időmérőkre koncentrálnom, mert általában az az egyik erősségem. Ausztráliában és itt viszont nem mentem jól, így most erre kell fókuszálnom.”

„Mindazonáltal magabiztos vagyok, mert általában, ha valamin dolgozom, abban gyorsan javulok.”

F1: Leclerc a nap embere, mégsem örül 2

Ismét erős futamot zárt a Ferrari, Leclerc mégis bosszús. (Fotó: Qian Jun/MB Media/Getty Images)

Annál elégedettebb volt a japán hétvégével Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke, miután az idén harmadjára is dobogóra álló Carlos Sainz és Leclerc ismét értékes pontokat gyűjtött a maranellói gárdának.

„Jó volt a stratégiánk, és vissza tudtunk vágni, így nagyon erős volt a vasárnap. Ha ennél jobban akarjuk zárni a hétvégét, a szombatokon kell javítanunk” – összegezte gondolatait a francia szakember. „A tél folyamán sikerült előrelépnünk az autóval, ráadásul a csapat is sokkal magabiztosabb. Sokkal nyugodtabbak vagyunk, így jó munkát végzünk közösen.”

A Red Bull kettős győzelme után Leclerc a harmadik helyre esett vissza a bajnokságban, ami miatt viszont annál inkább fájhat a feje, hogy csak négy ponttal előzi a csapattársát, pedig Sainz a vakbélműtétje miatt nem indult a Szaúd-arábiai Nagydíjon.