Amellett, hogy katasztrofálisan kezdte az idei szezont, kénytelen más nehézségekkel is megküzdeni az Alpine Forma-1-es csapata. Jelentős átalakulás előtt áll az enstone-iak technikai stábja: az elmúlt hetekben két kulcsember, Matt Harman technikai igazgató és Dirk de Beer aerodinamikai igazgató is benyújtotta a felmondását.

Harman és De Beer is a felmondási idejét tölti jelenleg, munkaviszonyuk hivatalosan áprilisban szűnik meg  – tudta meg a RacingNews365.com. Harman öt és fél szezon után hagyja el az Alpine-t, ahová helyettes főtervezőként csatlakozott 2018 őszén, előtte a Mercedes motorrészlegén húzott le 18 évet. Ami pedig De Beert illeti, több mint 20 éve dolgozik az F1-ben; a Sauber, a Renault, a Ferrari és a Williams csapatát is erősítette, mielőtt 2019-ben visszatért az enstone-i együtteshez.

Eddig egyikük távozását sem erősítette meg az Alpine, sőt, a Motorsport.com megkeresésére sem kommentálta az ezzel kapcsolatos értesüléseket.

Állítólag a döntésüket azelőtt hozták meg, hogy bemutatták volna az Alpine idei autóját, amiről már a tél során tudni lehetett, hogy több sebből vérzik. Bár több fejlesztés várható az elkövetkező időszakban, sokatmondó, hogy még a versenyzők is azt hangoztatták, tudják, hogy türelmesnek kell lenniük. Az A524 egyik legfőbb problémája a túlsúly, de aerodinamikailag is jelentősen le van maradva.

Szinte láthatatlan volt az Alpine az idénynyitó Bahreini Nagydíjon, és nemhogy nullázott, de a közelében sem volt a pontszerzésnek: Esteban Ocon és Pierre Gasly kettőse az utolsó sorból rajtolhatott, majd a 17. és a 18. helyen ért célba.